ENGLISH
  Güncelleme: 21/05/2021

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 15. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi ile Kapıkule’de Türkiye’ye Hoş Geldiniz Etkinliğine Katılacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı bu yıl on beşincisi düzenlenen “Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”ni 21 Mayıs 2021 Cuma günü saat 17:15’de Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda düzenlenecek Türkiye’ye Hoş Geldiniz Töreni ile karşılayacak. Törende, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye Odalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ve Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr yer alacak.

Ralli Türkiye etabı kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2021 “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” kapsamında Ankara’da Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Evi’ni ziyaret edecektir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 2021 Gastronomi Yılı kapsamında Ralli güzergahı boyunca Türk mutfağını tanıtan etkinlikler de düzenlenecektir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, sözkonusu tören ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bilim, kültür ve sanat kenti olan güzide şehrimiz Edirne’de, Kapıkule Sınır Kapısında, ülkemizi diğer Avrupa ülkelerine tanıtan kültür elçilerimiz Ralli katılımcılarına hoş geldiniz demekten ve onlarla birlikte İstanbul’a kadar Ralliye sürücü olarak katılacak olmaktan heyecan duyduğunu” ifade etti. 

15. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi:

Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde 9 Mayıs etkinlikleri kapsamında 2011 yılından beri AB Başkanlığınca destekleniyor. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜVTÜRK işbirliğinde gerçekleşen Ralli, hıza dayalı bir yarıştan ziyade bir macera rallisidir. Avrupa’nın önde gelen otomobil spor organizasyonlarından biri olan Ralliye değeri 1.100 avronun altında olan eski arabalar katılmaktadır. Bu yıl, 10 ülkeden 20 araç ve 50’ye yakın sürücünün katıldığı Ralli, 16 Mayıs 2019 tarihinde Brüksel şehrinden başladı. Ralli 21-29 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye etabı ile son bulacaktır.

Europa-Orient&Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye ve Yurtdışı 2021 Güzergâhı

Ralli 3 etaptan oluşmaktadır; Batı Avrupa, Balkanlar ve Türkiye güzergahı.

Batı Avrupa ve Balkanlar Güzergahı: Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye.

Türkiye Güzergahı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir (Kapadokya - Hacı Bektaş Veli),  Adana, Mersin - Anamur, Antalya - Alanya, Muğla - Dalyan.

Değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Güncelleme: 21/05/2021 / Hit: 6,314

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı