ENGLISH
  Güncelleme: 13/11/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesine Katıldı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi” kapsamında 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde çevrimiçi “Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesi” düzenlendi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin açılış konuşmaları ile zirveye katıldılar. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı aynı zamanda AB Bölgeler Komitesi Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Anders Knape ise Zirveye bir video mesaj ile katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı konuşmasında AB ve Türkiye’den yerel ve bölgesel aktörlerin birbiriyle dayanışma içinde olmalarının, karşılıklı işbirlikleri geliştirmelerinin, ortak sorunlara birlikte yanıt verilmesinin Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecindeki önemine vurgu yaptı.

Zirvede, AB üyesi ülkelerden ve ülkemizden şehir eşleştirme konusunda çalışmalar yapan çok sayıda yerel yönetim birimi, üniversite, sivil toplum kuruluşu ve uluslararası kuruluş temsilcisi bir araya geldi. İki gün süren etkinlikte, Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi, yaşanabilir kentler, COVID-19 ile mücadelede yerel ve bölgesel yönetimlerin rolü, AB genişlemesi ve Türkiye, doğa ve yeşil kentler, yerel yönetimler için iyi uygulamalar ve sürdürülebilir şehirler konularında panel ve konuşmalar gerçekleştirildi.

“Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesi” ile ilgili geniş bilgiye http://www.twinningconference.com adresinden; “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi” hakkında detaylı bilgiye ise www.yereldeab.org.tr/sehireslestirme adresinden ulaşılabilmektedir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/11/2020 / Hit: 4,205

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı