ENGLISH
  Güncelleme: 08/10/2020

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı altında finanse edilen "LitOUTer" projesi açılış toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği (2014-2020) ikinci çağrı kapsamında finanse edilen Karadeniz Teknik Üniversitesinin ana yararlanıcı olduğu LitOUTer “Karadeniz Ekosisteminin Koruması için Toplumsal Farkındalığın Artırılması ve Deniz Çöplerinin Azaltılması” projesi açılış toplantısı 8 Ekim tarihinde proje ortakları olan'Gürcistan Romanya ve Bulgaristan ilgili kurumları ve STK temsilcilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. AB Başkanlığı Birlik Programları Sınır Ötesi İşbirliği Başkanlığı Daire Başkanı Dr. Şebnem Sözer söz konusu toplantıya konuşmacı olarak katılım sağlamıştır. AB Başkanlığının Ulusal Otorite olarak süreçteki  çalışmaları ve rolü hakkında bilgi veren Sn. Sözer, başarılı proje uygulamalarının AB fonlarının etkin kullanımı açısından önemini de vurgulamıştır.

Karadeniz’e kıyısı olan Türkiye, Gürcistan Romanya ve Bulgaristan tarafından 6 ortak kuruluş ile yürütülecek olan proje, Karadeniz Havzasında deniz kirliliğinin azaltılması konusunda ortak ülkelerde toplumun farklı kesimlerinde farkındalık oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu amaçla, proje kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için hazırlanmış olan videoya ulaşmak için lütfen tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/10/2020 / Hit: 4,453

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı