ENGLISH
  Güncelleme: 18/09/2020

Interreg-IPA Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı Kapsamında İkinci Teklif Çağrısı Proje Uygulama Eğitimi Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında İkinci Teklif Çağrısı Proje Yararlanıcılarına Yönelik Proje Uygulama Eğitimi düzenlenmiştir. 

16-17 Eylül 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğin açılışı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı tarafından gerçekleştirilmiştir. Büyükelçi Kaymakcı açılış konuşmasında, program kapsamında üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve belediyeler gibi farklı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin hem Edirne ve Kırklareli illerinin kalkınmasına ve hem de Bulgaristan’la olan ilişkilerimizin geliştirilmesine katkı sağladığını belirtmiştir.

53 Projeye 14 Milyon Avro AB Fonu Aktarılıyor

İki gün süren etkinlik boyunca, ikinci teklif çağrısı kapsamında proje yürüten kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan yararlanıcılara yönelik teknik düzeyde proje uygulama eğitimi verilmiştir. Hâlihazırda Programın ikinci teklif verme çağrısı altında yaklaşık 14 milyon Avro tutarında 53 proje uygulanmakta olup, ilave 6 projenin daha hibe sözleşmesinin imzalanması beklenmektir.

Eğitim sırasında gerçekleştirilen sunumlara ulaşmak için lütfen tıklayınız. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/09/2020 / Hit: 3,827

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı