ENGLISH
  Güncelleme: 24/06/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü – AB İşbirliği Yüksek Düzeyli Konferansı’na Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 18 Haziran 2019 tarihinde Brüksel’de düzenlenen, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) - AB İşbirliği Yüksek Düzeyli Konferansı’na katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, ilk kez Brüksel’de gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ve AB arasında esnek, proje odaklı ve ortak çıkarlara dayalı işbirliğinin geliştirilmesini desteklediğini ifade etti.

AB üye adayı Türkiye’nin, bölgede ve ötesinde kilit ortak ve oyuncu olduğunu dile getiren Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye’nin, AB’nin Karadeniz bölgesindeki politikalarına önemli katkılar sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

AB'nin ne Akdeniz, ne Karadeniz, ne de başka yerlerde üyelerinin üçüncü ülkelerle deniz sınırlarını belirleme yetkisinin olmadığının altını çizen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Üyelik dayanışması ve oldu bittilere değil, diyalog, işbirliği ve çözüme yoğunlaşılmalıdır.” dedi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/06/2019 / Hit: 5,496

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı