ENGLISH
  Güncelleme: 23/05/2019

Interreg Sınır Ötesi İşbirliği Programları Yıllık Konferansı Bükreş’te Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği tarafından Avrupa Bölgesel İşbirliği aracı altında uygulanan programların yıllık konferansı Avrupa Komisyonu Bölgesel ve Kentsel Politika Genel Müdürlüğü (DG REGIO) ve INTERACT işbirliği ile 22-23 Mayıs tarihlerinde AB Dönem Başkanlığı’nı yürüten Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenmiştir.

Toplantıya “Interreg” adı altında uygulanan aday olan ülkelerin katılım sağladığı sınır ötesi işbirliği programları ile üye ülkelerin birbirleriyle yürüttüğü programların temsilcileri ve Avrupa Komşuluk Politikası Aracı kapsamında uygulanan programların temsilcileri katılım sağlamıştır.

Ülkemizde uygulanan iki sınır ötesi işbirliği programı olan Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği ve ENI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının Ulusal Otoritesi olan Başkanlığımızı temsilen, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Sayın Bülent Özcan başkanlığındaki heyetin katılım sağladığı toplantıda ilgili programların hem mevcut dönemine hem de 2021-2027 programlama dönemi hazırlıklarına ilişkin istişarelerde bulunulmuştur.

Etkinlik kapsamında, Romanya-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında olası kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırılara karşı ortak acil önlemler alınmasının geliştirilmesine yönelik olarak uygulanan “JEROME” projesine saha ziyareti gerçekleştirilmiştir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/05/2019 / Hit: 6,211

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı