ENGLISH
  Güncelleme: 06/05/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri Kapsamında Üniversite Öğrencileri ile Biraraya Geldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri ile 3 Mayıs 2019 tarihinde biraraya geldi ve “Türkiye-AB İlişkileri” konferansı verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi konferansında, Türkiye-AB ilişkilerinin dünü, bugünü ve geleceğini değerlendirdi. Konferans kapsamında interaktif bir anket de gerçekleştirildi. Ankete katılan gençlerin %74’ünün Türkiye’nin AB üyeliğinin ülkemize yararlı olacağına inandığını belirttikleri toplantı sonucunda Büyükelçi Kaymakcı, gençlerin AB üyelik sürecine bağlılığının cesaret verici olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca, Türk-Alman Üniversitesi’nde düzenlenen “7. New Political Challenges for Turkey, Germany and the EU” (Türkiye, Almanya ve AB için Yeni Sınamalar) Konferansında konuşma yaparak interaktif bir anket uygulaması gerçekleştirdi. Büyükelçi Kaymakcı, katılımcıların %92’sinin Türkiye’nin AB sürecini desteklediğini belirterek, anahtar kelimenin “uyum” olduğunu vurguladı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/05/2019 / Hit: 6,841

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı