ENGLISH
  Güncelleme: 01/04/2019

2019-2020 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Sözlü Sınav Tarihi ve Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazananlar Belirlendi

2019-2020 akademik yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı mülâkatları 7-8 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da, Dışişleri Bakanlığı Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda (Baltalimanı Mahallesi, Sakıp Sabancı Cd., 34470 Sarıyer/İstanbul) gerçekleştirilecektir.

Adaylar kendilerine e-posta yoluyla bildirilecek olan tarih ve saatte mülakata alınacaklardır.

Adayların sınava gelirken yanlarında T.C. kimlik numarasını içeren Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanını bulundurmaları zorunludur. Adayların kendileri için belirlenen mülakat saatinden en az 1 saat önce nüfus cüzdanları ile birlikte Dışişleri Bakanlığı Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda hazır olmaları gerekmektedir.

Mülâkata girmeye hak kazanacak adayların değerlendirme işlemi Avrupa Koleji ve Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığından yetkililerin oluşturduğu Avrupa Koleji Türkiye Ulusal Seçici Kurulu tarafından gerçekleştirilecektir.

İngilizce ve Fransızca dillerinde gerçekleştirilecek sözlü sınavda, adayların İngilizce ve Fransızca dil hakimiyetleri, analiz ve muhakeme yetenekleri, Avrupa Birliği ve Türkiye-AB ilişkileri konularında genel bilgi düzeyleri, kişisel ve sosyal yetenekleri ve motivasyon düzeyleri değerlendirilecektir. Mülakat sonucunda, başarılı bulunan adayların eğitim göreceği bölümler de belirlenecektir.

Sürece ilişkin sorular için Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Gülçin Özgür (Tel: 0312 218 15 14) Merve Sevim (0312 218 17 76) ile iletişime geçilebilir ya da  avrupakoleji@ab.gov.tr adresinden bilgi alınabilir.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi için tıklayınız.

 

2019-2020 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programına Burs Desteği Sağlayan Kuruluşlarımız:

Vehbi Koç Vakfı

Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

TAV Havalimanları Holding

ING Bank Türkiye

Gateway Management Lojistik A.Ş.

Sabancı Holding A.Ş.

Tüvturk Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş.

Sanko Holding A.Ş.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.

 



Güncelleme: 01/04/2019 / Hit: 6,014

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı