ENGLISH
  Güncelleme: 04/04/2019

“Avrupa Türkiye’den Başlar”

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Step Up For Europe (Avrupa için Ayağa Kalk)” etkinliği katılımcılarını “Avrupa Türkiye’den Başlar” mesajıyla 29 Mart 2019 Cuma günü Avrupa’ya uğurlayacak.

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde desteklenen ve Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Organizasyonu tarafından gerçekleştirilen “Step Up For Europe (Avrupa için Ayağa Kalk)” etkinliği uğurlama töreni Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla 29 Mart Cuma günü saat 15.30’da Avrupa Birliği Başkanlığı’nda gerçekleştirilecektir.

Gençlerin içinde olduğu bir araçla 29 Mart-15 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek “Step Up For Europe (Avrupa için Ayağa Kalk)” etkinliği, Ankara’dan başlayacak. Ankara’dan sonra sırasıyla Sofya (Bulgaristan), Belgrad (Sırbistan), Temeşvar (Romanya), Budapeşte (Macaristan), Beli Manastır (Hırvatistan), Graz (Avusturya), Münih (Almanya), Strazburg (Fransa), Brüksel (Belçika) ve Hollanda’nın Texel kentindeki “Democracy Alive Festivali”ne katıldıktan sonra etkinlik rotasını İzlanda’da tamamlayacak. Güzergâh üzerindeki şehirlerde faaliyetler düzenleyecek olan JCI, bu etkinliklerde gençlerin demokratik süreçlere aktif katılımı için Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanma çağrısında bulunacak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 04/04/2019 / Hit: 5,448

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı