ENGLISH
  Güncelleme: 19/11/2018

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Slovenya’da Üçlü Komisyon Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da, 16-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 42. Avrupa Buluşması Üçlü Komisyon 42. Avrupa Toplantısına katıldı ve resmi temaslarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Üçlü Komisyon 42. Avrupa Toplantısında katıldığı oturumda, Türkiye ve AB arasındaki çatışmanın iki tarafın da kaybettiği bir durum olduğunu, üyelik beklentisi olmaksızın yapılacak işbirliğiyle sınırlı bir başarı elde edilebileceğini ve Türkiye’nin AB üyeliğinin zorlu olduğunu ancak en iyi kazan-kazan durumunun yaşanacağı seçenek olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Slovenya ziyareti çerçevesinde Slovenya Dışişleri Bakan Yardımcısı Dobran Božič’le de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye-Slovenya ikili ilişkileri detaylı biçimde ele alındı.

Aynı gün, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Lübliyana Üniversitesi’nde Türkiye-AB ilişkileri üzerine bir konferans verdi.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/11/2018 / Hit: 4,871

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı