ENGLISH
  Güncelleme: 06/11/2018

AB’nin İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı Kapsamında Türkiye’de İlk Kez Mikro İşletmelere Kredi Garanti Desteği Sağlanacak

Sosyal politika alanındaki AB Programı olan İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı (Employment and Social Innovation Programme - EaSI) kapsamında ilk kez, ülkemizdeki bir finansal aracı kuruluş tarafından verilecek kredilere, kredi garanti desteği sağlanacaktır.

 

 

Avrupa Yatırım Fonu'nun (AYF) genel çağrısına Fibabanka’nın başvurusu neticesinde AYF ile Fibabanka arasında kredi garanti anlaşması imzalanmıştır. Bu Anlaşma çerçevesinde, Fibabanka’nın 5.000 mikro işletmeye toplamda 20 milyon avro kredi kullandırması planlanmaktadır.

Bu Anlaşma kapsamında sağlanacak kredi garantisi sayesinde, borçlanma maliyetinin azaltılması ile Fibabanka tarafından mikro işletmelere mevcut piyasa koşullarından daha uygun şartlarda kredi kullandırılacaktır.

İstihdam ve Sosyal Yenilik Programına (Employment and Social Innovation Programme - EaSI) ülkemiz 2015 yılından beri katılım sağlamaktadır. EaSI Programının ülkemizdeki koordinasyonu Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

EaSI Programının 3. Bileşeni olan Mikrofinans/Sosyal Girişimcilik bileşeni, “özel itina gösterilmesi gereken gruplar ve mikro girişimler için mikro kredi” ve “sosyal girişimcilik” olmak üzere iki tematik alandaki faaliyetleri desteklemektedir. Bu bileşen kapsamında,  Avrupa Yatırım Fonu (AYF) tarafından çıkılan çağrı sonrasında, gözden geçirme sürecini tamamlayarak anlaşma imzalayan finansal aracı kuruluşlara, mikrofinans ve sosyal girişim alanlarında kredi portföylerini korumaları için, AYF tarafından kredi garantisi veya kontrgaranti sağlanmaktadır.

Fibabanka tarafından sunulan kredi imkanları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

EaSI Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

 


Güncelleme: 06/11/2018 / Hit: 6,767

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı