ENGLISH
  Güncelleme: 22/09/2018

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerine Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül 2018 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen “Otomobilsiz Gün” etkinliğine katıldı. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği ile ortak düzenlenen etkinlikte, Bahçeli 7. Cadde motorlu araç trafiğine kapatılarak sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açıldı.

Etkinlik kapsamında Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Bahçeli 7. Cadde’de düzenlenen bisiklet turuna katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında kent içi ulaşımda yaya ve bisiklet ulaşımına imkân veren düzenlemelerin özendirilmesinin tüm vatandaşlar için önem arz ettiğinin altını çizen Bakan Yardımcısı Kaymakcı, toplu taşımada Akıllı Ulaşım Sistemlerinin hayata geçirilebilmesinin de bu sürece büyük katkı sağlayacağını belirtti. Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde artık daha az motorlu araç ile daha sağlıklı toplum ilkesinden hareket edilerek şehir ve çevre planlaması yapıldığını vurgulayan Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ülkemizin de bu süreçte Avrupa Birliği standartlarını hedeflediğini söyledi.

Hafta kapsamında düzenlenen “Otomobilsiz Gün” etkinliğinde bisiklet turunun yanı sıra bisiklet eğitimleri ve yarışmaları, çocuklara yönelik faaliyetler ile sokak sanatçılarının performanslarına da yer verildi. Etkinlikte ayrıca, AB Başkanlığı tarafından Erasmus+ Programı ve sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirmede bulunuldu. 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/09/2018 / Hit: 4,380

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı