ENGLISH
  Güncelleme: 16/07/2018

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Program Komitesi Brüksel’de Toplandı

AB'nin sosyal politika alanında yürüttüğü "İstihdam ve Yenilik (EaSI) Programı"nın Komite toplantısı 3 Temmuz 2018 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirildi. EaSI Programı katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısına, ülkemizde EaSI Programının ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olan Bakanlığımız Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Sinan Ayhan ve AB İşleri Uzmanı Necib Afşarata katıldı.

                                    

Toplantıda,  Avrupa Komisyonu yetkilileri tarafından EaSI Programının 2019 yılı Çalışma Planının önceliklerine ilişkin bilgi verildi ve 2021-2027 bütçe döneminde EaSI Programı yerine uygulanacak olan Avrupa Sosyal Fonu’na (ESF +) ilişkin öneriler dile getirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

                                 

AB'nin istihdam ve sosyal politika alanlarındaki çalışmalarını destekleyen EaSI Programı, 19 no’lu Sosyal Politika ve İstihdam Faslının önemli bir uygulama aracıdır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin istihdam ve sosyal politika alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır. 2015 yılından itibaren katılım sağladığımız ve ulusal koordinasyon görevi Bakanlığımız tarafından yürütülen EaSI Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

(https://www.ab.gov.tr/49876.html)

19 No’lu Sosyal Politika ve İstihdam Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

(https://www.ab.gov.tr/84.html)

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/07/2018 / Hit: 7,063

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı