ENGLISH
  Güncelleme: 04/01/2018

Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Sözlü Giriş Sınavı Duyurusu

25/11/2017 tarihinde yapılan Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Yazılı Giriş Sınavı sonuçlarına göre Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan 13 adayın Sözlü Giriş Sınav tarih ve saatlerini gösterir liste ekte sunulmuştur. (Liste için tıklayınız)

Listede isimleri yer alan adayların, belirtilen gün ve saatte Avrupa Birliği Bakanlığı / Mustafa Kemal Mahallesi 2082.Cadde No: 5 Çankaya/ANKARA adresinde hazır bulunmaları, ayrıca Sözlü Sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sözlü sınavda, her adaya Avrupa Birliği ve Türkiye - Avrupa Birliği İlişkileri alanlarındaki bilgi birikimi ve yabancı dili kullanabilme düzeyini ölçecek sorular yöneltilecektir.

Sözlü Giriş Sınavında, adayın bilgi birikimi, yabancı dili kullanabilme düzeyi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önüne alınarak not verilecektir. Sözlü Giriş Sınavında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 70 puandır.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda tespit edilen notların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle Uzman Yardımcılığı giriş sınavı nihai başarı dereceleri tespit edilecek ve adaylar nihai notlarına göre sıralamaya tabi tutulacaktır.

Saygıyla duyurulur.

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Cenk YILMAZ        :   0312 218 15 22

Samet ŞEN           :   0312 218 14 36

 

Mustafa Kemal Mahallesi 2082. Cadde No:5 100. Yıl, Çankaya / ANKARA



Güncelleme: 04/01/2018 / Hit: 8,023

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı