ENGLISH
  Güncelleme: 28/11/2017

Erasmus+ Programının 30. Yılı Eskişehir’de kutlandı

Bakanlığımızın, AB Türkiye Delegasyonu ve Ulusal Ajansı işbirliğiyle organize ettiği Erasmus+ Programının 30. Yıldönümünü kutlamasına dair etkinliklerin üçüncüsü bugün Eskişehir’de yapıldı.

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe başta akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere, Erasmus+ Programı yararlanıcıları, kamu kurumları ve STK temsilcileri de katılım sağladı.

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, yaptığı açılış konuşmasında, Erasmus+ programının bugüne kadar milyonlarca insana yeni kültürleri tanımak ve kendi kültürlerini tanıtmak imkânı vermek suretiyle önyargılara karşı en iyi panzehir olduğunu vurguladı. Yücel ayrıca, Avrupa’da ve dünyada İslam ve yabancı karşıtı fikirler ve hareketlerin güçlenmekte olduğu bu dönemde, birbirini anlama ve anlatabilmede en güzel fırsatı yaratan Erasmus+ Programından ülkemizin en üst düzeyde faydalanmasının önemli olduğunu ifade etti.  

1987 yılında, 11 ülkede, 3000 katılımcı ile başlayan Erasmus+ Programı, 30 yıl sonra toplamda 9 milyon insanın hayatına dokunan, 33 ülkenin katılım sağlamakta olduğu, dünyanın en başarılı ve uzun soluklu hareketlilik programı haline gelmiştir.

Ülkemizin 2004 yılından bu yana katılım sağladığı AB eğitim ve gençlik programlarından 427 bin vatandaşımız faydalanmış, yeni kültürler tanımış, kendi kültürünü tanıtmak imkânı bulmuş ve yeni beceriler edinmiştir. Türkiye, yılda 10 binin üzerinde başvuru ile Erasmus+ Programı kapsamındaki 33 program üyesi ülke arasında en fazla proje başvurusu alan ülkedir. 

 

    Daha fazla bilgi için: 

    https://www.ab.gov.tr/erasmus

    https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus

    http://www.ua.gov.tr

    http://erasmusplus30.ua.gov.tr

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/11/2017 / Hit: 4,073

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı