ENGLISH
  Güncelleme: 22/01/2013

Egemen Bağış “AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar” Konulu STK Toplantısına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış himayelerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar'' konulu geniş katılımlı sivil toplum kuruluşları toplantısına katıldı.

Bağış, Türkiye'nin AB sürecinde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir yeri olduğunu dile getirerek, ilk olarak sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesinde biraz tedirgin olduklarını, fakat herkesin sürece katkıda bulunduğunu gördüklerini aktardı.
İstanbul'un tarihi boyunca hoşgörünün merkezi olduğunu vurgulayan Bağış, bu kentte, birçok dine mensup kişilerin huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirtti. Bu hoşgörünün AB tarafından örnek alınması gerektiğini kaydeden Bağış, şöyle konuştu:
''İstanbul'da parev de kalimera da rojbaş da şalom da bonjour da hello da selamun aleyküm de merhabayla birlikte güç kazanıp, bizi AB sürecinde çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır. Geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa'da her geçen gün artan bir İslamofobi hastalığıyla bir şizofrenlikle karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Bu hastalığın tedavisi İstanbul'dur. Bugün Avrupa'da maalesef camilerimize gidip, domuz kafası bırakacak kadar haddini aşan hastalıklı zihniyetlerin tedavi edilme ihtiyacını görüyoruz. Türkiye'de farklı inanç gruplarının önünü açacak çok önemli çalışmalar yapıyoruz.''

Toplantı Sunumları:

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) Başkanı Sayın Musa Ceylan'ın

"AB Eğitim ve Gençlik Programları Fırsatları" Sunumu

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent Özcan'ın

"AB Hibe Fonları ve İstanbul için Fırsatlar" Sunumu


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/01/2013 / Hit: 14,244

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı