ENGLISH
  Güncelleme: 03/11/2015

Kütüphane

Avrupa Birliği Bakanlığı Kütüphanesi, Bakanlığımızın kuruluş amaçları doğrultusunda verdiği hizmetlerde ve yürüttüğü çalışmalarda kurum içi çalışanlarını ve irtibat halinde olunan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteleri bilgi ve belge yoluyla desteklemek amacı ile 2001 yılında kurulmuştur. 2006 yılından itibaren Bakanlık Ana Binası bodrum asma katta tanzim edilen asıl mekanında hizmetlerini vermeye devam eden Kütüphane, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği-Türkiye sürecine ışık tutmak amacı ile hazırlanmış yerli ve yabancı kitap, dergi ve dokümanların oluşturduğu bir koleksiyona sahiptir.

İlk kurulduğu yıldan itibaren koleksiyonundaki materyallerin bibliyografik künyelerini elektronik ortamda okuyucu hizmetine açan Avrupa Birliği Bakanlığı Kütüphanesi, LC (Library of Congress/ Kongre Kütüphanesi) sınıflama sistemi  ve konu başlıklarıyla tasnif edilen 7.500’den fazla bilgi kaynağına YORDAM Otomasyon Programı üzerinden erişim imkanı sunmaya devam etmektedir.

Mesai saatleri içerisinde her kesimden okuyucunun kullanımına açık olan Kütüphane’nin ödünç verme hizmetinden sadece kurum personeli yararlanabilmektedir.

   


Güncelleme: 03/11/2015 / Hit: 342,971

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı