ENGLISH
  Güncelleme: 22/02/2017

Türkiye-AB İlişkileri Konferansı 21 Şubat 2017 Tarihinde Antalya’da Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı İzmir ve Antalya Temsilcilikleri tarafından koordine edilen Yerel STK’ların kapasitesinin ve Kamu-STK İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi 21 Şubat 2017 Salı günü Akra Barut Otel’de gerçekleşen açılış konferansı ile başlatıldı. Konferansa, Avrupa Birliği Bakanlığından, Antalya’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda temsilci ve davetli katıldı.

Konferasın Açılış Konuşmalarını Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN ve Antalya Vali Yardımcısı Ekrem BÜYÜKATA gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından,  AB Bakanlığı Antalya Temsilcisi AB İşleri Uzmanı Selman ÇETİN açılışı yapılan “Yerel STK’ların Kapasitesinin ve Kamu-STK İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi”ni tanıtarak, Antalya ilinde AB programları kapsamında uygulanan örnek projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konferansın ikinci bölümünde, moderatörlüğünü AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN’ın yaptığı AB Müzakere Süreci ve Türkiye-AB İlişkilerinde Güncel Gelişmeler Paneli gerçekleştirildi.  Söz konusu panelde Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege ERKOÇAK “AB Katılım Sürecinde Siyasi Refomlar ve Geleceğe Yansımaları” konusunda katılımcılara detaylı bigi verdi.  Ardından AB Uzmanı Dr. M. Can BAYDAROL “Avrupa Birliği’nin İktisadi Boyutu, Gümrük Birliği ve Ekonomik Gelişmeler” konulu konuşma gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel MEHTER AYKIN Antalya’da “AB Algısı ve Farkındalık Düzeyi”ne ilişkin olarak alanda yapmış oldukları araştırma hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bilgilendirme ve sunumları müteakip konu ile ilgili değerlendirmede bulunuldu, sorunlar tartışıldı.

Sunumların ardından geçilen soru-cevap bölümü ile birlikte konferans tamamlandı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/02/2017 / Hit: 5,047

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı