ENGLISH
  Güncelleme: 23/01/2017

Erasmus+ Hakem Eğitimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi

Erasmus+ Hakem Eğitimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi

Erasmus+ Programı KA2 Mesleki Eğitim Alanında Stratejik Ortaklıklar bileşeni altında desteklenen “Daha Etkin Hakem Eğitim sistemi Yaratılması (Creating A More Effective Referee Education and Training System)” adlı projenin 21 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen kapanış konferansına Bakanlığımızı temsilen Müsteşar Vekili Ahmet Yücel ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu katılım sağladılar.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi salonunda düzenlenen konferansta, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Yücel konuşmalarında  Türkiye Basketbol Federasyonu’nun önderliğinde gerçekleştirilen bu projenin, hakemlerin eğitiminin yanı sıra Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında birlikte çalışmanın bir örneğini oluşturduğunu ifade etti. Bu projenin çıktılarının sadece hakemlerin eğitimi amacına hizmet etmekle kalmadığını, aynı zamanda ülkelerin birbirlerini daha iyi tanımasına, dostluğun güçlenmesine, birlikte hareket etmeye ve sorunlarla birlikte mücadele etmeye hizmet ettiğini vurguladı.

Türkiye, Almanya, Fransa ve İtalya Basketbol Federasyonları ortaklığında gerçekleştirilen proje ile hakem eğitimine yeni başlayanlar için eğitiminin doğru bir müfredat çerçevesinde ve liyakat sahibi eğitmenler tarafından verilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında “Basketbol Hakem Eğitim Kılavuzu” hazırlanmış ve 81 ilde 10 eğitim bölgesi belirlenerek 10 eğitmen yetiştirilmiştir.

AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki politikalarını destekleyen en önemli araç olan Erasmus+ Programı, müzakereye açılması beklenen 26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslının önemli bir uygulama aracıdır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin eğitim ve gençlik alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır.

Erasmus+ Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/01/2017 / Hit: 5,204

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı