ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik’in Hanuka Bayramı Mesajı

Karşılıklı sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en somut haliyle yaşandığı bayramlar en önemli zenginliklerimizdendir.

Bu anlayışla, Musevilik inancına mensup vatandaşlarımızın ve tüm Musevilerin Hanuka Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum.

Etnik kökeni, inancı, dili ve siyasi görüşü fark etmeksizin her bir vatandaşımız ülkemizin asli unsurudur, Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşıdır.

Kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu'nun birleştirici ruhundan beslenen anlayışımız, herkesin kendi din ve geleneğini özgürce yaşayabilmesine hassasiyet gösterilmesi ve bunun için gereken koşulların sağlanmasıdır. Bu hususa her zaman olduğu gibi özen göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygularla,  Musevi vatandaşlarımızın ve tüm Musevilerin Hanuka Bayramını bir kez daha tebrik ediyor, başta Ortadoğu'da olmak üzere, dünyanın her yerinde barış ve huzura ihtiyaç olan günümüzde insanlık için daha güzel günlere vesile olmasını temenni ediyorum.

 

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 10,199

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı