ENGLISH
  Güncelleme: 17/12/2016

AB Bakanı Ömer Çelik'in Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin değerlendirmeleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kayseri'deki terör saldırısının ardından paylaştığı mesajda, "Bu ülke için, bu ülkenin çocukları için daha çok güzel günler olacak. Şehitlerimiz bu kararlılığı ayakta tutmak için canlarını veriyor. Bu ülkede duygular parçalanmasın, umut dağılmasın, kararlılık azalmasın diye çok bedeller ödendi. Bunlara layık olmak borcumuz." ifadelerini kullandı.


Sosyal medyadaki Twitter hesabından paylaşımda bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, canları alan hain terörün asıl amacının duyguları parçalamak olduğunu belirtti.

Ortak kader ve ortak gelecek bilincine daha çok sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, "Bu ülke için, bu ülkenin çocukları için daha çok güzel günler olacak. Şehitlerimiz bu kararlılığı ayakta tutmak için canlarını veriyor. Bu ülkede duygular parçalanmasın, umut dağılmasın, kararlılık azalmasın diye çok bedeller ödendi. Bunlara layık olmak borcumuz." değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Ömer Çelik, herkesin birbirine daha çok "sahip çıkma ve selam verme" zamanı olduğunu kaydederek, "Saflarımız kardeşçe ve sağlam olmalı. Türkiye'nin 'kaderdaşlık' ve 'duygudaşlık' demek olduğunu daha çok hatırlayalım. Ortak kaderimize ve ortak geleceğimize inandıkça, şehitlerimize daha layık olacağız. Birbirimize selam duygusuyla bakarak kol kola girdikçe, bu ülke için bedel ödeyenlere selam göndermiş olacağız." görüşünü paylaştı.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 17/12/2016 / Hit: 3,605

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı