ENGLISH
  Güncelleme: 16/12/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Berlin Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantılara katılmak üzere 14-15 Aralık 2016 tarihlerinde Berlin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin temasları çerçevesinde Körber Vakfı’nca düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Avrupa’dan Sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, daha sonra Entegrasyon, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Federal Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile görüştü.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin’de Almanya’nın Özel İşlerden Sorumlu ve göç ve mülteci konularının eşgüdümünü de yürüten Federal Bqakanı Peter Altmaier tarafından verilen çalışma kahvaltısına da katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Berlin’deki temaslarında Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele, göç, vize serbestisi, Almanya ile ikili ilişkilerimiz ve işbirliği konuları ele alındı. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin’de ayrıca “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantı serisi kapsamında Türkiye’den ve Almanya’dan temsilciler ile gerçekleştirilen toplantıların açılışlarına da katıldı. 

Almanya ziyareti kapsamında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Berlin şubesini ziyaret ederek burada Halep'teki gelişmeleri değerlendiren AB Bakanı Ömer Çelik, Halep’ten kötü haberlerin geldiğine işaret ederek, "Gözümüz kulağımız Halep’te" dedi.

Bosna'da Srebrenica’da geçmişte meydana gelen katliama işaret eden AB Bakanı Ömer Çelik, "Hiç kimse bu tip bir felaket yaşanmaz,  böyle bir acı yaşanmaz diye düşünüyordu. Ama maalesef insanlık acılardan ders almıyor. Geçmişten ders almıyor. Şimdi de benzer bir şekilde Halep'te bu katliamlar meydana geliyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Halep’te bir koridor açılması için ciddi bir çaba sarfettiğini, ateşkesin bir kaç kere sağlandığını, ancak bunların bozulduğunu aktaran AB Bakanı Ömer Çelik, son olarak belli bir sayıda otobüsün Halep'ten çıkıp Özgür Suriye Ordusu’nun bulunduğu bölgeye geçtiği bilgisini aldığını belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik, "Biz Türkiye olarak hem bunları gözlemliyoruz hem de gerekirse Suriye toprakları içerisinde kamp yapmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu insanları ölüme terk etmeyeceğiz." dedi.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/12/2016 / Hit: 6,836

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı