ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Berlin Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantılara katılmak üzere 14-15 Aralık 2016 tarihlerinde Berlin’e bir ziyaret gerçekleştirecektir. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin’de Körber Vakfı’nca düzenlenecek kahvaltılı toplantıya katılarak bir konuşma yapacak, Avrupa’dan Sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde görüşmelerde bulunacak, Entegrasyon, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Federal Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile görüşmeler gerçekleştirecektir. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin programı kapsamında Almanya’nın Özel İşlerden Sorumlu ve göç ve mülteci konularının eşgüdümünü de yürüten Federal Bakanı Peter Altmaier tarafından verilecek çalışma kahvaltısına da katılacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Berlin’deki temaslarında Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele, göç, vize serbestisi, Almanya ile ikili ilişkilerimiz ve işbirliği konuları ele alınacaktır. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Berlin’de ayrıca “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantı serisi kapsamında Türkiye’den ve Almanya’dan temsilciler ile gerçekleştirilecek toplantıların açılışlarına da katılacaktır.

 

 

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 7,606

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı