ENGLISH
  Güncelleme: 09/11/2016

AB Bakanı Ömer Çelik Avrupa Komisyonu'nun Türkiye İlerleme Raporu’na İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye İlerleme Raporu’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında Bakan Ömer Çelik, Avrupa Birliği'nin, Avrupa'nın kurucularının güçlü perspektiflerinin çok gerisinde olduğunu söyledi.

AB'nin şu aşamada gelecek perspektifi üreten bir kurum olmadığını dile getiren Bakan Ömer Çelik, "Özellikle bugünkü raporun Türkiye'nin AB birlikteliğini pekiştiren ve müzakere sürecinin önünü açan bir tarafının olması çok önemliydi. Çünkü uzun zamandan beri AB sadece bildiri yayımlayan bir kuruma dönüşmüştür." diye konuştu.

Yapıcı ve yol gösterici olmaktan uzak bir raporla karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken AB Bakanı Ömer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle dünyayı ve Türkiye'yi anlama, Türkiye'nin terörle mücadelesini doğru bir şekilde değerlendirme konusunda, Türkiye'nin özellikle reformlar konusunda  attığı ilerici adımları kıymetlendirme konusunda pek çok değerlendirme eksikliği söz konusudur. Bu rapor, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine hizmet etmeyen bir anlayışla yazılmış ve katılım müzakereleri perspektifinden uzak. Bizim esas ilişkilerimizin omurgasını katılım müzakereleri teşkil etmektedir. Dolayısıyla katılım müzakerelerinde nasıl ilerleyeceğimizi ifade etmeyen, farklı iş birliği alanlarında somut öneriler ortaya koymayan değerlendirmeler sadece retorik düzeyinde kalıyor. Gece gündüz bildiri yayımlıyorlar, değerlendirme yapıyorlar."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/11/2016 / Hit: 4,636

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı