ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Lizbon’u Ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak üzere 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’u ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Lizbon’daki programı kapsamında Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşmelerde bulunacak, onuruna verilecek çalışma yemeğine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in ayrıca Portekiz Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve üyeleriyle biraraya gelmesi ve ülkemizin gözlemci üye olduğu Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu ile temaslarda bulunması da öngörülmektedir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Lizbon’da Portekiz basınına ve televizyon kanallarına da mülakatlar verecek ve Lizbon’da şehit olan diplomatlarımız anısına dikilmiş olan anıtları da ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Lizbon temaslarında, Türkiye-Portekiz ilişkileri, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından FETÖ terör örgütüne karşı alınan önlemler,  terörle mücadele, Türkiye-AB ilişkileri, göç krizi ve vize serbestisi sürecinde gelinen son durum hakkında görüş alışverişinde bulunması öngörülmektedir.

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 8,703

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı