ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına (GYMNICH) Katılmak Üzere Bratislava’yı Ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na (Gymnich) katılmak üzere 2-3 Eylül 2016 tarihlerinde AB Dönem Başkanı Slovakya’nın başkenti Bratislava’yı ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 2 Eylül’de Slovakya Dönem Başkanlığı tarafından AB üye ve aday ülkelerin katılımıyla düzenlenecek akşam yemeğine katılacak, 3 Eylül sabahı “Türkiye” özel oturumunda AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla çalışma kahvaltısında biraraya gelecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ayrıca tüm üye ve aday ülkelerin katılacağı “Terörizmle Mücadele ve Radikalleşmenin Önlenmesi” oturumuna katılarak bir konuşma yapacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Bratislava’daki programı kapsamında ayrıca, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Gymnich Toplantısı’nda ve toplantı marjında, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından FETÖ terör örgütüne karşı alınan önlemler,  terörle mücadele, Türkiye-AB İlişkileri, göç krizi ve vize serbestisi sürecinde gelinen son durum hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunması öngörülmektedir.

 

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 8,371

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı