ENGLISH
  Güncelleme: 29/08/2016

AB Bakanı Ömer Çelik Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye İlişkin Sözlerini Değerlendirdi

"AB, ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve islamofobinin tırmanışa geçtiği bu dönemde önce kendini dürüstçe ve tarafsız olarak yargılamalıdır"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "AB, ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve islamofobinin tırmanışa geçtiği bu dönemde önce kendisini dürüstçe ve tarafsız olarak yargılamalıdır." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel'in "siyasi hayatı boyunca Türkiye'nin AB'ye üye olduğunu görmeyeceği" yönündeki açıklamalarına, Twitter hesabından yanıt verdi.

Gabriel'in, AB'ye katılım sürecinde Türkiye bütün gereklilikleri yerine getirse bile Avrupa'nın Türkiye'yi kabul etmeyeceği yönündeki değerlendirmesini de hatırlatan AB Bakanı Ömer Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Böylesi görüşler AB'yi, geleceğine ilişkin ciddi risklere açık hale getiriyor. Böyle görüşler karşısında Türkiye'yle ilgili endişelenecek bir durum yok. Ancak AB'nin geleceği için endişelenmek doğru olacaktır. Bir politikacının, siyasi kariyerini her şeyin merkezine koyarak oradan hareketle yorum yapması doğru değildir. AB, ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve islamofobinin tırmanışa geçtiği bu dönemde önce kendisini dürüstçe ve tarafsız olarak yargılamalıdır."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/08/2016 / Hit: 4,974

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı