ENGLISH
  Güncelleme: 26/08/2016

AB Bakanı Ömer Çelik’in Şırnak’taki Terör Saldırısına İlişkin Değerlendirmeleri

"Ülkemizin kazandığı hızı kesmek, halkımızın demokratik birlik bilincini zedelemek amaçlı, zaman ve hedef ayarlı terör eylemleri bunlar"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, "Ülkemizin kazandığı hızı kesmek, halkımızın demokratik birlik bilincini zedelemek amaçlı, zaman ve hedef ayarlı terör eylemleri bunlar." ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik "hain" terör saldırılarının devam ettiğini belirti. Şehitlere Allah'tan rahmet ve yaralılara şifalar dileyen AB Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'ye saldıran terör örgütleri arasındaki işbirliği açık. FETÖ, DAEŞ, PKK ve diğerleri aynı amaçla saldırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'yle sınırdaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilk itirazın PKK/PYD tarafından geldiğine işaret eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bunların Türkiye'nin kazandığı hızı kesmeyi ve Türk halkının demokratik birlik ile bilincini zedelemeyi amaçlayan "zaman ve hedef ayarlı" terör eylemleri olduğunu vurguladı.

AB Bakanı Ömer Çelik, DAEŞ ve PKK/PYD'nin Suriye kaosunu Türkiye'ye taşımaya çalıştığına ve bu örgütlerin hep birlikte Türkiye'ye saldırdıklarına dikkati çekti. Bu terör eylemlerinin Türkiye'yi savunma pozisyonunda göstermeyi hedeflediğini ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, terör örgütlerinin bu algıyı yaymak istediklerini bildirdi.

Türkiye'nin demokratik değerleri koruma konusunda en sağlam dönemini yaşadığını kaydeden AB Bakanı Ömer Çelik, şu mesajları verdi: "Birlik duygusunun en yüksek olduğu dönemdeyiz. Türkiye'nin demokrasi ve birlik duygusu temelinde atakta olduğu bir dönemde, bu değerlere karşı olanlar gerileme halindedir. Halk odaklı demokrasi, hukuk eksenli devlet, dünyaya açık ekonomi ve çok yönlü dış politika tüm bu değerlerin maddeleridir. Bu değerleri koruyarak ilerleyeceğiz. Terörün esas amacı bu değerlerden vazgeçmemizi sağlamaktır. Daha da güçlü üreteceğiz bu değerleri."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/08/2016 / Hit: 3,155

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı