ENGLISH
  Güncelleme: 22/08/2016

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in FETÖ Hakkındaki Değerlendirmeleri

"FETÖ, Türkiye için birinci derecede milli güvenlik tehdididir. Diğer tehditlerin 'şifre çözücüsü' de budur"
"Tam olarak çökertilene kadar bu örgütle mücadelede asla gevşeme olmaması Türkiye'nin bekası için zorunludur"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Türkiye için birinci derecede milli güvenlik tehdididir. Diğer tehditlerin 'şifre çözücüsü' de budur." değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ ile mücadele konusunda rehavete kapılmamak ve hiç gevşememek gerektiğini belirtti.


FETÖ'nün yıllar içinde değişik şekillerde yaşayabilen bir terör mantığına sahip olduğunu bildiren Bakan Ömer Çelik, "FETÖ asla kendisi olarak görünmez. Meşru ve gayrimeşru her yapı içine gizlenir. Her şekle girer. Her elbiseye bürünür. O nedenle bu örgüt zamana ve akla gelmez yollarla yapılara sızmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Örgüt için dindarlığın sadece bir elbise olduğunu, FETÖ'nün yıllar boyunca her türlü kimliği o kimliği benimseyenlerden daha önde elbise gibi giyebildiğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, bu nedenle bir FETÖ mensubunun yıllarca Sünni, Alevi, dindar, laik, Kemalist, ulusalcı, milliyetçi ve bunun gibi her türlü kimliğe bürünebileceğinin altını çizdi.

FETÖ'nün tek inanç akidesinin takiye olduğunu, o nedenle mücadelenin kesintisiz, gevşemeden ve tavizsiz sürmesi gerektiğini ifade eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, şunları kaydetti: "Tam olarak çökertilene kadar bu örgütle mücadelede asla gevşeme olmaması Türkiye'nin bekası için zorunludur. FETÖ, Türkiye için birinci derecede milli güvenlik tehdididir. Diğer tehditlerin 'şifre çözücüsü' de budur."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/08/2016 / Hit: 5,509

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı