ENGLISH
  Güncelleme: 21/08/2016

AB Bakanı Ömer Çelik'in Gaziantep'teki Terör Saldırısına İlişkin Değerlendirmeleri


- "Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor"

- "Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının etnik ya da mezhepsel olarak ele alınmasının terör örgütlerinin işine yaradığını belirterek, "Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi mağlup edilirken bütün dünyanın Türkiye'deki toplumsal bütünlüğü gördüğünü vurgulayan Bakan Ömer Çelik, darbecilerin bütün hesaplarının birlik duygusuyla bozulduğunun altını çizdi.

Gaziantep'teki terör saldırısıyla özellikle toplumu bölme ve toplumsal birlikte çatlak yaratma amaçlı hedef seçildiğinin görüldüğünü belirten AB Bakanı Ömer Çelik, şunları kaydetti: "Terörün bilinen yıkıcılığı ile FETÖ darbe girişimine karşı ortaya çıkan birliğimizi hedef alıyorlar. Bunu görüyoruz. Toplumsal hayatımızda fay kırıkları oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz. Tam tersine daha çok bütünleşeceğiz. FETÖ ile devleti ele geçiremeyen terör, DAİŞ ve PKK şubeleriyle toplumsal birliği hedef alıyor. Her bir terör şubesi toplumumuzun bir kesimini 'birlik' duygusundan koparma ayarlı hedef seçiyor. Hep beraber karşı duracağız."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik değerlendirmelerinin devamında ise: "Gaziantep ve diğer yerlerde kaybettiğimiz canlarımızı etnik ya da mezhepsel etiketlerle ele alanlar büyük yanlış yapıyor. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel şekilde etiketleyip ardından 'Türkiye iç savaşa gidiyor' demek tam bir sorumsuzluktur. Birlik duygusunun en güçlü olduğu zamanda bunları söylemek analiz değildir. Birlik duygumuzun düşmanlarının kapsama alanına girmektir. Bazı siyasetçilerin ve yorumcuların, gerçekliği olmayan bu sözleri çarpıcı analiz gibi sürekli ifade etmesi, temelsiz ve sorumsuzdur. Kaybettiğimiz canları etnik ya da mezhepsel kategorilerle ele almak, FETÖ/DAİŞ/PKK/DHKP-C örgütlerinin dolaşıma soktuğu dile yarar. Sığ bir bakış açısıyla 'Türkiye' ve 'iç savaş' kelimelerini yan yana kullanmak hem temelsizdir hem de bu örgütlerin diline yarar." dedi.

Bir düğün yerine bomba atacak kadar cani ve hain bir terör eylemi yapıldığını anımsatan AB Bakanı Ömer Çelik, bunun sonucunda masum vatandaşların canlarını yitirdiğine dikkati çekti.

Bakan Ömer Çelik, "Olayı bu mecradan çıkarıp, terör eylemini kınarken bile kaybettiklerimizin partili kimliklerini öne sürenler de çok yanlış yapıyorlar. Böyle canice bir eylemi 'Bizim partililerimize saldırdılar' ya da 'Şu partiyi hedef aldılar' diye ele almak, olan biteni anlamamaktır." ifadesini kullandı.

Örgüt seçerek bazı terör eylemlerini kınamayıp diğer bazılarını kınama şeklinde bir tutumun da terör diline yeni bir boyut eklemek olduğunu belirten AB Bakanı Ömer Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Terör eylemlerini eylemi yapan örgüte göre kınama ya da kınamama tavrına girenler, kaybettiğimiz canları etnik/mezhepsel/partisel kimliklere ayıranlar, her olaydan sonra Türkiye ile iç savaşı gereksiz yere yan yana ananlar, terörün eylemler yoluyla üretmeye çalıştığı siyasi projesinin ya kapsama alanına giriyorlar ya da taşıyıcısı oluyorlar."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/08/2016 / Hit: 4,761

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı