ENGLISH
  Güncelleme: 17/08/2016

AB Bakanı Ömer Çelik İngiliz Mevkidaşıyla Görüştü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiltere Avrupa Bakanı Alan Duncan ile telefonda görüştü.

Duncan'ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede AB Bakanı Ömer Çelik, darbe girişiminin ardından FETÖ’ye karşı alınmakta olan önlemler hakkında mevkidaşına bilgi verdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, telefon görüşmesinde ayrıca, İngiliz mevkidaşına, darbe girişiminden üç gün sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret ve Türk demokrasisine verdiği destek için teşekkür ederek, bu zor zamanda Birleşik Krallık tarafından sergilenen dayanışmanın unutulmayacağını da belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararının Avrupa Bakanı olarak görevlendirilen Duncan'a, Avrupa’nın geleceğinin şekilleneceği gelecek dönemdeki önemli görevinde başarılar diledi.

İngiliz Bakan Duncan ise ziyaretinin ve Türk demokrasisine verdiği  desteğin Türkiye tarafından takdir edilmesinin ve bunun kamuoyu ile paylaşılmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Duncan, terörle mücadelede Türkiye ile her zaman yakın işbirliği içinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti. İki Bakan, yakın gelecekte yüz yüze görüşmek üzere mutabık kaldı.

Kaynak : AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 17/08/2016 / Hit: 4,951

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı