ENGLISH
  Güncelleme: 29/06/2016

Katılım Müzakereleri Çerçevesinde 33 No’lu Mali ve Bütçesel Hükümler Faslının Müzakerelere Açılması

Brüksel’de 30 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansının 12. toplantısında "33-Mali ve Bütçesel Hükümler" faslı müzakerelere açılacaktır. 

Katılım Konferansına, ülkemizi temsilen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal; Avrupa Birliği Konseyi adına Dönem Başkanlığını yürüten Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile Avrupa Komisyonu adına Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn katılacaklardır.

Müzakerelere açılacak olan Mali ve Bütçesel Hükümler faslının dayandığı müktesebat temel olarak üyelikle birlikte AB bütçesine sağlanacak fonlar için gerekli mali kaynaklara ilişkin kuralları içermektedir. Fasıl çalışma konuları itibarı ile istatistik, mali kontrol, vergilendirme ve gümrük birliği alanları ile yakın ilişkilidir.

Mali ve Bütçesel Hükümler faslının müzakereye açılması ile birlikte AB katılım müzakerelerimizde açılan fasıl sayısı 16’ya ulaşmış olacaktır. 



Güncelleme: 29/06/2016 / Hit: 7,744

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı