ENGLISH
  Güncelleme: 29/06/2016

Erasmus+ Program Komitesi Brüksel’de Toplandı

 

Erasmus+ Program Komitesi Brüksel’de Toplandı  

Erasmus+ Program Komitesi 28-29 Haziran 2016 tarihlerinde Brüksel`detoplandı. Erasmus+ Programı katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısında, Avrupa Komisyonu yetkilileri 2017 yılı taslak çalışma programı kapsamında Erasmus+ Programına getirilecek yeniliklere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda, ayrıca, faydalanıcıların kullanımını kolaylaştırmak üzere bilişim araçlarında yapılacak güncelleme çalışmaları hakkında bilgi verilmiş ve Programın Bilişim Araçları Planı tanıtılmıştır.

Toplantıda kabul edilen 2017 yılı taslak çalışma programında, Avrupa`da yaşanan terör saldırıları sonrası Paris'te gerçekleştirilen 17 Mart 2015 tarihli AB Eğitim Bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan "vatandaşlığı ve özgürlük, hoşgörü ve ayrımcılık karşıtı ortak değerlerin eğitim yoluyla teşvik edilmesine ilişkin Paris Deklerasyonu" ve göçmenlerin yaşadıkları ülkelerde eğitim yoluyla entegrasyonunun desteklenmesi doğrultusunda yeni faaliyetler öngörüldü.

AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki politikalarını destekleyen en önemli araç olan Erasmus+ Programı, müzakereye açılması beklenen 26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslının önemli bir uygulama aracıdır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin eğitim ve gençlik alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır.

Erasmus+ Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/06/2016 / Hit: 4,811

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı