ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik 28-30 Haziran Tarihlerinde Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Brüksel’e Gidecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak üzere 28 Haziran-30 Haziran tarihlerinde Brüksel’e gidecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel temasları kapsamında AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn,  İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komisyonu üyesi Christos Stylianides, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komiseri Dimitris Avramopoulos, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüşecektir.

AB Bakanı Ömer Çelik 30 Haziran Perşembe günü “33-Mali ve Bütçesel Hükümler Faslı”nın müzakerelere açılmasına ilişkin “Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansına” ve akabinde ortak basın toplantısına katılacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Brüksel ziyaretinde ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile yapılacak vize serbestisi sürecine ilişkin toplantıya katılacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Brüksel temaslarında, Türkiye-AB ilişkilerinde son gelişmeler, İngiltere referandumu sonrası AB’deki gelişmeler, vize serbestisi süreci ve göç krizi konularında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 9,005

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı