ENGLISH
  Güncelleme: 10/05/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu ile Temaslarda Bulunmak Üzere 10-13 Mayıs 2016 Tarihlerinde Strazburg'u ve Brüksel'i Ziyaret Edecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temaslarda bulunmak üzere 10-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Strazburg ve Brüksel'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları kapsamında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella, Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall, ve Avrupa Halk Partisi (EPP) Üyesi Anna Maria-Corazza Bildt ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır ayrıca Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ile biraraya gelecektir. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır'ın Strazburg temaslarında, Schengen vizesinin kaldırılması yönünde AB Komisyonu’nun yaptığı son öneri ve AB katılım sürecimiz hakkında görüş-alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Strazburg ziyaretinin ardından Brüksel'e geçerek, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn başta olmak üzere AB Komiserleri ile vize ve AB sürecimizdeki son durumu  değerlendirecektir.

Bakan Bozkır Brüksel'de ayrıca Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüşecektir.

 



Güncelleme: 10/05/2016 / Hit: 6,848

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı