ENGLISH
  Güncelleme: 27/04/2016

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye’nin AB’ye Üyelik Sürecini Sivil Toplum Kuruluşları İle Birlikte Hatay’da Değerlendiriyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın katılımlarıyla Hatay’da 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 14:00’da Güngör Ottoman Palace Oteli’nde Hataylı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla “TÜRKİYE’NİN AB’YE ÜYELİK SÜRECİ” konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenleyecektir.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye” anlayışıyla şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Bursa, Antalya, Samsun, Eskişehir, Ankara, Kayseri ve Gaziantep’te 11 adet sivil toplumla diyalog toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantılara binlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen yaklaşık 24.000 kişi katılmıştır.

Toplantıda, AB’ye üyelik sürecimizde Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’a, AB’ye üyelik süreci ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacaklardır.

Toplantıda ayrıca, Erasmus+ Programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

Toplantının programı aşağıda sunulmaktadır.

TÜRKİYE’NİN AB’YE ÜYELİK SÜRECİ

KONULU

SİVİL TOPLUMLA DİYALOG TOPLANTISI

Hatay

28 Nisan 2016, Perşembe

Güngör Ottoman Palace Oteli, Lalezar Salonu

(Güngör Uydu Kent, Antakya, Hatay)

13.00 - 14.00                          Kayıt

14.00 - 14.10                          Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

14.10 - 14.30                          Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Konuşması

14.30 - 16.00                          Soru-Cevap

16.00 - 18.00                          Erasmus+ Programı ile Avrupa Birliği Fonları ve STK’lar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Programı ile Avrupa Birliği Fonları ve STK’lar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Her yaştan vatandaşımızın Avrupa ülkelerinin vatandaşları ile eğitim ve gençlik projelerinde bir araya gelebilmesi için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2004 - 2015 yılları arasında yaklaşık 27 bin projeye 780 milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edilmiştir. Bu kapsamda 81 ilimizden 420 bine yakın vatandaşımız yurt dışında eğitim ve işbirliği çalışmalarına katılmıştır. Tüm vatandaşlarımıza 2014-2020 döneminde Avrupa’da ücretsiz eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları sağlayacak ve ülkemize tahsis edilecek yaklaşık hibe tutarı 800 milyon Avro olan, yeni adı ile Erasmus+ Programına ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri tarafından bilgilendirme yapılacaktır.

Ayrıca, 2014-2020 döneminde AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 4,5 milyar Avroluk bir destek sağlanacaktır. Söz konusu kaynağın 190 milyon Avrosu sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi ile kamu-sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi için kullanılacaktır. Sivil toplum kuruluşları AB Katılım Öncesi Mali Yardımı çerçevesinde her yıl düzenli olarak duyurulacak hibe programları ile desteklenecektir. Bu kapsamda, 2016 yılında 4 milyon Avro, 2017 yılında ise 9 milyon Avroluk kaynak doğrudan sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulacaktır.

Program kapsamında, UFUK 2020 de dâhil olmak üzere sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve yerel yönetimlerin faydalanabileceği fırsatlar, fonlar ve hibeler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Not: Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından açılacak stantlarda katılımcılara doğrudan bilgilendirmede bulunulacaktır.




Güncelleme: 27/04/2016 / Hit: 5,550

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı