ENGLISH
  Güncelleme: 14/04/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Avusturya’ya Resmi Ziyaretini Tamamladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Viyana’ya bir resmi ziyaret gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Viyana temasları kapsamında, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edildi. Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile ikili bir görüşme gerçekleştiren AB Bakanı Bozkır, ev sahibi Bakan ile çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konseyi AB Komisyonları Başkan ve üyeleri ile biraraya gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Viyana ziyaretinde ayrıca Avusturya Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİS) 20. kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Ziyareti kapsamında Viyana Diplomatik Akademisi’nde bir konferans veren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avusturya basınıyla da biraraya geldi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Viyana ziyaretinde, Türkiye-Avusturya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında Avusturyalı muhataplarla görüş alışverişinde bulunuldu. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/04/2016 / Hit: 7,576

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı