ENGLISH
  Güncelleme: 12/04/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır 13-14 Nisan 2016 Tarihlerinde Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Avusturya’ya Gidecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Viyana’ya gidecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Viyana temasları kapsamında, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edilecektir. AB Bakanı Bozkır, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile görüşecek ve çalışma yemeğinde biraraya gelecek, ayrıca Bakan Kurz ile ortak basın toplantısı düzenleyecektir.

Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konsey AB Komisyonları Başkan ve üyeleri ile biraraya gelecek olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Viyana ziyaretinde ayrıca Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Kurz ile Avusturya Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİS) 20. kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliğe katılacaktır.

Ziyareti kapsamında Viyana Diplomatik Akademisi’nde bir konferans verecek olan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avusturya basınıyla da biraraya gelecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Viyana ziyaretinde, Türkiye-Avusturya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında Avusturyalı muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 12/04/2016 / Hit: 4,641

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı