ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Temaslarda Bulunmak Üzere 29-31 Mart 2016 tarihlerinde Slovenya’ya Bir Ziyaret Gerçekleştirecektir

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak amacıyla davet üzerine 29-31 Mart 2016 tarihlerinde Lubliyana'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Lubliyana temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Başbakan Miro Cerar ve Ulusal Meclis Başkanı Milan Brglez tarafından kabul edilecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile çalışma yemeğinde biraraya gelecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenleyecektir.

Bakan Bozkır, Slovenya Ulusal Meclisi AB İşleri Komisyonu ve Dış Politika Komisyonu Başkan ve üyeleri ile biraraya gelecek, ayrıca Slovenya Dışişleri Bakanlığı AB konularından sorumlu Devlet Sekreteri Büyükelçi Dragoljuba Bencina ile de görüşecektir.

Sloven basınıyla da biraraya gelecek olan Bakan Bozkır’ın Lubliyana ziyaretinde ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi, vize muafiyeti ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.



Güncelleme: 28/03/2016 / Hit: 4,520

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı