ENGLISH
  Güncelleme: 27/03/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Paskalya Bayramı Vesilesiyle Yayımladığı Mesaj

Tüm Hıristiyan aleminin ve Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu toprakların ayrılmaz bir parçası olan Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya heyecanını yürekten paylaşıyor, bayram coşkusu ve sevincine ortak olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Milletçe sahip olduğumuz çeşitlilikler, kültür mirasımızı oluşturan en büyük zenginliğimizdir. Nitekim geçmişten geleceğe büyük bir iftiharla taşıdığımız bu zenginlik Türkiye Cumhuriyeti'nin harcındaki asli unsurlardan biri olmuştur.

Tarih bizleri bu coğrafyada bir sevgi ve barış medeniyetinin mensupları haline getirmiştir. Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü fark etmeksizin her bir vatandaşımız bu ülkenin asli unsurudur, birinci sınıf vatandaşıdır. Hıristiyan vatandaşlarımız yüzyıllardır ülkemizin birliğine ve dirliğine çok büyük katkılar sağlamışlardır.

Kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu'nun birleştirici ruhundan beslenen bu anlayış, halkımızın tüm renkleriyle bir arada yaşama iradesinin en güzel tezahürüdür. Paskalya Bayramı vesilesiyle bir kez daha bu birlikteliği kimsenin bozamayacağını, bu dayanışmaya hiçbir gücün kast edemeyeceğini vurgulamak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, asırlar boyunca bir arada yaşadığımız Hıristiyan vatandaşlarımızın, ülkemizde bulunan yabancı misafirlerimizin ve tüm Hıristiyan dünyasının Paskalya Bayramını bir kez daha en içten duygularla tebrik ediyorum.



Güncelleme: 27/03/2016 / Hit: 3,350

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı