ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2016

Türkiye-AB Zirvesi 7-8 Mart 2016 Tarihlerinde Brüksel'de Gerçekleştirildi

Türkiye-AB Zirvesi 7 Mart 2016 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirildi. Zirvede ülkemizi Sayın Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu temsil etti. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Zirve'de Sayın Başbakana refakat ettiler.

Düzensiz göç sorununun ele alındığı Zirve’de Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki heyetimiz 28 AB üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanları ile AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu Başkanları ile biraraya geldi.

Zirve öncesi AB üye ülke liderleri ile bir dizi görüşme gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu ilk olarak, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve AB Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilciliği’nde üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. Yunan mevkidaşı Alexis Tsipras ile de baş başa bir görüşme gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, Brüksel’de ayrıca Fransa, Almanya, İngiltere ve İtalya liderleri ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile biraraya geldi. 

Gece geç saatlerde biten Türkiye-AB Zirvesinin ardından Başbakan Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ortak basın toplantısı düzenlediler.

Başbakan Davutoğlu Brüksel temasları kapsamında, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile biraraya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/03/2016 / Hit: 8,048

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı