ENGLISH
  Güncelleme: 01/03/2016

Avrupa Birliğinden Genç Yetenek Mimarlık Ödülü

AB, Genç Yetenek Mimarlık Ödülü ile kariyerinin başında olan yeni mezun genç mimarları desteklemeyi hedeflemektedir.  Ödül, Avrupa Mimarlarının çağdaş kentsel kalkınmada yeni fikirler ve teknolojilerin geliştirilmesine olan katkısına vurgu yapmaktadır. Mimari kalitenin Avrupa ekonomisi ve kültürü için itici güç olduğuna inan Avrupa Birliği yüksek lisans düzeyinde üretilen 3 projeye ödül verecektir.

Genç Yetenek Mimarlık Ödülü yeni mezun genç mimarların, üniversitelerden akademisyen, öğrencilerin başvurusuna açıktır.  Kazananların son 27 yılda  Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü  alan Avrupa’nın en iyi mimarlık şirketleri ile iletişim kurmasına olanak sağlanacaktır.

Mimarlık sektörü Avrupa’nın kültürel ve yaratıcı endüstrilerinin kalbidir. Yarım milyondan fazla kişi mimarlık sektöründe çalışmakta ve mimarlık ile dolaylı yoldan ilgili olduğu bilenen inşaat sektöründe ise 12 milyon çalışan bulunduğu bilinmektedir.

Mimarlık ve Şehir Bölge ve Planlama Bölümlerinden başvurular alınmaktadır.

Ödül için Kayıt olunuz:

http://www.miesarch.com/portal/site/miesarch

Genç Yetenek Mimarlık Ödülü, Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü ile birlikte ülkemizin katılım sağladığı AB Programlarından biri olan Yaratıcı Avrupa Programı kapsamında desteklenmektedir.

Yaratıcı Avrupa Programı için daha fazla bilgi:

Avrupa Komisyonu Yaratıcı Avrupa Programı Sayfası



Güncelleme: 01/03/2016 / Hit: 4,572

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı