ENGLISH
  Güncelleme: 12/02/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Romanya Ziyaretini Tamamladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 11-12 Şubat 2016 tarihlerinde Bükreş'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Bükreş temasları kapsamında, Romanya Parlamentosu Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea ve Romanya Başbakanı Dacian Cioloş tarafından kabul edildi. Romanya Dışişleri Bakanı Lazăr Comănescu ile biraraya gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, görüşmenin ardından mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Bozkır, Romanya temasları çerçevesinde Romanya Senatosu Başkanı Calin Popescu Tariceanu, Dışişleri Bakanı Lazăr Comănescu ve Romanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri George Ciamba ile çalışma yemeklerinde biraraya geldi.

Bakan Bozkır'ın Bükreş temaslarında, Türkiye-Romanya ikili ilişkileri, AB müzakere sürecimiz, göç yönetimi ve terörle mücadele gibi güncel gündem maddeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında ayrıca Bükreş Atatürk Büstünde ve Türk Şehitliğinde gerçekleştirilen törenlere katılarak Atatürk Büstüne ve Şehitliğe çelenk bıraktı.

Bükreş'te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bükreş şubesini ve Romanya Türk İşadamları Derneği'ni (TİAD) de ziyaret eden Bakan Bozkır, işadamlarımızla Türkiye-Romanya ilişkilerindeki önemli rolleri hakkında sohbet etti.

Bükreş temasları kapsamında Romanya Digi 24 haber kanalında yayımlanan Passport Diplomatic programına mülakat veren Bakan Bozkır, ayrıca TRTHaber, NTV ve Habertürk TV yayınlarına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/02/2016 / Hit: 4,920

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı