ENGLISH
  Güncelleme: 10/02/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Sayın Başbakanımıza Refakaten Hollanda ziyaretinin ardından, 11-12 Şubat 2016 tarihlerinde resmi temaslarda bulunmak üzere Romanya’ya gidecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Sayın Başbakanımıza refakaten 10 Şubat 2016 tarihinde Hollanda ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere 11-12 Şubat 2016 tarihlerinde Bükreş'e geçecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Bükreş temasları kapsamında, Romanya Parlamentosu Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea ve Romanya Başbakanı Dacian Cioloş tarafından kabul edilecek ve Romanya Dışişleri Bakanı Lazăr Comănescu ile bir görüşme gerçekleştirecektir.

Romanya Parlamentosu'nda, Dışişleri ve AB Komisyonları Başkan ve üyeleri ile biraraya gelecek olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Romanya Senatosu Başkanı Calin Popescu Tariceanu, Dışişleri Bakanı Lazăr Comănescu ve Romanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri George Ciamba ile çalışma yemeklerinde biraraya gelecektir.

Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında Bükreş Atatürk Büstü önünde ve Türk Şehitliğinde gerçekleştirilecek törenlere katılacak, Romanya Türk İşadamları Derneği Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Türk işadamları ile de biraraya gelecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Bükreş temaslarında, Türkiye-Romanya ikili ilişkileri, AB müzakere sürecimiz ve göç ile terörle mücadele gibi güncel gündem maddeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 10/02/2016 / Hit: 4,773

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı