ENGLISH
  Güncelleme: 01/02/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır İtalya ziyaretini tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, İtalyan muhataplarıyla temaslarda bulunmak üzere 28-30 Ocak 2016 tarihlerinde İtalya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Roma'da Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Başbakanlık AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Bakan Bozkır, İtalyan Senatosunun Dışişleri Komisyonu ve AB Politikaları Komisyonu ile İtalya Temsilciler Meclisinin Dışişleri Komisyonu ve AB Komisyonu Başkan ve Üyeleri ile ortak bir toplantıda bir araya gelerek, İtalyan parlamenterlere Türkiye-AB ilişkileri, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında hitap etti ve sorularını yanıtladı.

Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında Napoli'de onuruna verilen yemeğe katılarak işadamları ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, ziyareti sırasında İtalyan devlet televizyonu RAI'ye bir mülakat verdi. Bakan Bozkır ayrıca Roma'dan TRT (canlı) ve NTV yayınlarına katılarak temaslarına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır ziyareti kapsamında, Türkiye-İtalya, Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi alanında işbirliği ve PKK terör örgütüyle mücadele konularında İtalyan muhataplarıyla görüş alışverişinde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/02/2016 / Hit: 4,004

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı