ENGLISH
  Güncelleme: 26/01/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır İtalyan muhataplarıyla temaslar için Roma’ya gidiyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, İtalyan muhataplarıyla temaslarda bulunmak üzere 28-30 Ocak 2016 tarihlerinde İtalya'ya bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Roma'da Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Başbakanlık AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

Bakan Bozkır, İtalyan Senatosunun Dışişleri Komisyonu ve AB Politikaları Komisyonu ile İtalya Temsilciler Meclisinin Dışişleri Komisyonu ve AB Komisyonu Başkan ve Üyeleri ile ortak bir toplantıda biraraya gelerek, İtalyan parlamenterlere hitap edecek ve sorularını yanıtlayacaktır.

Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında Napoli'de onuruna verilecek yemeğe katılarak, yerel yöneticiler, işadamları ve akademisyenlerle biraraya gelecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, ziyareti sırasında İtalyan devlet televizyonu RAI'ye de bir mülakat verecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın ziyaretinde, Türkiye-İtalya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında İtalyan muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 26/01/2016 / Hit: 4,392

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı