ENGLISH
  Güncelleme: 21/01/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Strazburg ziyaretini tamamladı ve Berlin'e hareket etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temaslarda bulunmak üzere 20 Ocak 2016 tarihinde Strazburg'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Avrupa Konseyi'ndeki temasları kapsamında, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile görüşmelerde bulundu.

Söz konusu görüşmelerde, ülkemizdeki siyasi reform süreci, yeni Anayasa, düzensiz göç krizi ve ülkemizdeki PKK terörü hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda AP Türkiye Raportörü Kati Piri, AP Türkiye Dostluk Grubu Eş-Başkanları ve üyeleri, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ve Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır'ın, Avrupa Parlamentosu'ndaki temaslarında ülkemizdeki reform süreci, AB katılım müzakerelerimiz, vize serbestisi diyaloğu, PKK terörüyle mücadele, düzensiz göç alanında işbirliği ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Strazburg'da son olarak AB Dönem Başkanı Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile görüştü. Görüşmede, düzensiz göç, PKK terörü, katılım müzakerelerinin ilerletilmesi ve Kıbrıs konusu ele alındı.

Bakan Bozkır ayrıca Strazburg temaslarına ilişkin TRT, Anadolu Ajansı, CNN Türk ve Kanal 24 canlı yayınlarına katılarak değerlendirmelerde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/01/2016 / Hit: 5,066

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı