ENGLISH
  Güncelleme: 18/01/2016

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere 20 Ocak 2016 tarihinde Strazburg'a; ardından Sayın Başbakanımıza refakaten Berlin'e gidecektir

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere 20 Ocak 2016 tarihinde Strazburg'a; ardından Sayın Başbakanımıza refakaten Berlin'e gidecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamento'nda (AP) temaslarda bulunmak üzere 20 Ocak 2016 tarihinde Strazburg'a bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Avrupa Konseyi'ndeki temasları kapsamında, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile görüşmelerde bulunacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Avrupa Parlamentosu'da AP Türkiye Raportörü Kati Piri, AP Türkiye Dostluk Grubu Eş-Başkanları ve üyeleri, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ve Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır'ın Strazburg temaslarında ülkemizdeki reform çalışmaları ve AB katılım sürecimiz hakkında görüş-alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Strazburg temaslarının ardından, Sayın Başbakanımıza refakaten Birinci Türkiye-Almanya Hükümetlerarası Stratejik İstişare toplantısına katılmak üzere Berlin'e geçecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır, Berlin'de, Avrupa işlerinden sorumlu Almanya Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma kahvaltısında biraraya gelecektir.



Güncelleme: 18/01/2016 / Hit: 4,238

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı