ENGLISH
  Güncelleme: 15/01/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır AB Komiserleriyle Görüştü ve Brüksel Ziyaretini Tamamladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, AB Komiserleri ile temaslarda bulunmak üzere 15 Ocak 2016 tarihinde Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Brüksel ziyareti çerçevesinde, Enerji Birliğinden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström ve Dijital Ekonomi ve Toplumdan sorumlu AB Komiseri Günther Oettinger ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Bakan Bozkır'ın, Enerji Birliğinden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşmesinde, 15 Nolu Enerji faslının açılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve 28-29 Ocak'ta Türkiye'de yapılacak Türkiye-AB Üst Düzey Enerji Diyaloğu toplantısı hakkında istişarelerde bulunuldu. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic ile yapılan görüşmede ayrıca göç krizi, Kıbrıs sorunu ve büyük enerji projeleri de ele alındı.

Bakan Bozkır'ın, Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström ile bir araya geldiği toplantıda ise, Türkiye-AB Gümrük Birliğinin güncellenmesi, AB ve ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Anlaşması'nın olası etkileri ve Gümrük Birliğinin güncellenmesi ile TTIP sürecinin eşgüdüm içerisinde yürütülmesi konuları görüşüldü.

Bakan Bozkır'ın, Dijital Ekonomi ve Toplumdan sorumlu AB Komiseri Günther Oettinger ile görüşmesinde, Türkiye-AB ortak dijital gündemi ve işbirliği imkânları kapsamlı bir biçimde konuşuldu.

AB Komiserleri ile yaptığı görüşmelerde müzakere sürecinin doğal seyrinde sürmesi için çalışmaların eşgüdüm içinde yürütülmesi gerektiğini belirten Bakan Bozkır, AB Komiserlerinin Mart ayında Türkiye'de düzenlenecek Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısına katılımlarının önemini vurguladı.

Programının devamında Bakan Bozkır ayrıca medya temsilcilerine mülakatlar verdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/01/2016 / Hit: 5,484

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı