ENGLISH
  Güncelleme: 16/01/2016

GENÇ ÇEVİRMENLER AB KULVARINDA…

“Genç Çevirmenler Yarışması”nın Altıncısı Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 16 Ocak 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlendi


Üniversitelerin ve mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Genç Çevirmenler Yarışması”na, bu yıl 28 üniversiteden 110 öğrenci katıldı. 72’si İngilizce, 27’si Almanca ve 11’i Fransızca dilinde yarışmaya katılan öğrenciler, AB mevzuatı ile ilgili bir metnin çevirisini yaptılar.

Yarışmaya katılan öğrencilere Avrupa Birliği Bakanlığı Çeviri Eşgüdüm Başkanı Dr. İlksen Hilal TANRIKUT tarafından katılım sertifikaları verildi.

Geçen senelerden farklı olarak ilk defa bu seneki yarışmada ayrı bir değerlendirilmeye tabi tutulan iki yıllık bölümler ile dört yıllık bölümlerden yarışma neticesinde İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde ilk üçe giren genç çevirmenlere daha sonra düzenlenecek törenle başarı sertifikası verilecektir. Ayrıca, her dil kategorisinden dereceye giren öğrenciler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarının çeviri birimlerini ziyaret ile ödüllendirileceklerdir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/01/2016 / Hit: 5,761

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı